XIV edycja Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2020

Ruszył nabór do XIV edycji konkursu O Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Zgłoszenia można przesyłać do 31 marca br.

Dla kogo konkurs?

Konkurs na najlepszy produkt roku 2020 skierowany jest zarówno do firm komercyjnych, jak i do podmiotów czy organizacji zajmujących się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę. Dlatego mogą w nim wziąć udział również: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne. Ważne by uczestnicy mogli udokumentować swoją działalność posiadanymi certyfikatami, dyplomami, zaświadczeniami lub innymi dokumentami np. potwierdzającymi prezentację produktu na targach, wystawach, imprezach lokalnych i regionalnych.

 Jakie wyroby przesyłać?

Producenci żywności z całego Mazowsza będą oceniani w dwóch grupach: przedsiębiorcy oraz producenci indywidualni. Uczestnicy będą rywalizować w ośmiu kategoriach: wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze, przetwory mięsne i produkty pochodzenia zwierzęcego, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowewarzywne, produkty mleczarskie, miody oraz napoje (alkoholowe i bezalkoholowe).

Ważne informacje

Termin składania zgłoszeń upływa 31 marca br. Wypełniony formularz należy przesłać pocztą na adres:

Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie
Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich
ul. Skoczylasa 4
03-469 Warszawa

 bądź drogą elektroniczną na adres: wydzialrolnictwa@mazovia.pl

 Wszystkie dokumenty konkursowe dostępne są na stronie www.mazovia.pl (zakładka „Konkursy/szkolenia” – „Laur marszałka” )

 

Więcej informacji znajdziecie Państwo na stronie: 

https://www.mazovia.pl/aktualnosci/art,8501,samorzad-mazowsza-nagrodzi-najsmaczniejsze-potrawy-regionu.html

Galeria zdjęć aktualności